Position: Index > Audio Circuit >

Legatura audio in sistem duplex

2016-01-12 02:49  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Audio | fara comentarii
Mai multe scheme cu:TL074

Comunicarea in sistem duplex este utilizata in sistemele de telefonie de multi ani. Aceste sisteme folosesc transformatoare pentru a realiza duplexul, in timp ce montajul prezentat aici o face prin mijloace pur electronice. Doua transmitatoare introduc semnalele U1 si U2 intr-un cablu de transmisiuni. In acest caz, tensiunea prin cablu va fi (U1 U2)/2.

Receptoarele de la cele doua capete ale cablului isi preiau fiecare semnalul de la transmitatorul corespunzator, din semnalul transmis prin cablu: rezultatul este semnalul trimis de la celalalt capat al cablului. Iata principiul aflat la baza schemei din figura. Nu uitati ca este necesar cate un astfel de montak la amele capete intre care se doreste stabilirea legaturii duplex.

In practica, sistemul duplex propus aici nu este perfect si ramasite din semnalul transmis pot fi detectate in receptor. Din fericire, acestea pot fi inlaturate cu ajutorul lui P1.
Montajul va fi calibrat prin conectarea cablului la el si la montajul sau geaman, si prin injectarea unui semnal sinusoidal, cu frecventa de 1 kHz si un nivel de 5 Vef la intrarea sa. Magistrala de intrare a celuilalt circuit trebuie sa fie scurtcircuitata in timpul efectuarii calibrarii. Reglai P1 pentru o valoare minima a semnalului la K2. Mariti apoi frecventa semnalului de intrare pana la 10 kHz si reglati pe C5 pentru un semnal de minim la K2. Repetati operatiile si pentru celalat montaj.
Supresia semnalului la 1 kHz este de ordinul a 80 dB, iar la 20 kHz – de circa 60 dB. Acestea sunt valori destul de bune pentru un astfel de circuit.

Schema sistem duplex

sistem duplex audio


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/448/legatura-audio-in-sistem-duplex/