Position: Index > Converter Circuit >

Convertor 6V / 12V

2016-01-19 00:28  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.

Adaugat in Auto, Surse alimentare | fara comentarii
Mai multe scheme cu:convertoare tensiune • LT1070CT

Convertorul mareste la 12V tensiunea de la o baterie de 6V, curentul maxim de iesire este de 2A. El poate fi folosit fie cu plusul, fie cu minusul la masa. Aceasta schimbare poate fi facuta cuajutorul firului conductor prezentat in schema.
Montajul lucreaza pe baza principiului flyback, scop in care este prevazut cu un comutator electronic de putere, IC1, care lucreaza la o frecventa de 40 kHz.
Filtrul L2-C4 are rolul de a suprima, pe linia de iesire, impulsurile generate in urma comutarii.
In cazul bateriilor cu minusul la masa, trebuie utilizat scurtcircuitorul A, iar intre colectorul si emitorul lui T1 trebuie facuta o legatura directa.
La bateriile cu plusul la masa, T1 este utilizat, si trebuie montat scurtcircuitorul B. In acest caz polaritatea de intrare in montaj este cea indicata in paranteze.

Randamentul la sarcina maxima (intrare 6A; iesire 2A) este in jur de 70%; la curenti de isire mai mici, el va fi putin mai mare.
L1 = 150uH/3A
L2 = 40uH/3A

Schema circuit convertor 6V – 12V

convertor-6-12-v-schema

Cablaj PCB convertor 6V/12V

convertor-6-12-v-pcb


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/279/convertor-6v-12v/