Position: Index > Stereo Circuit >

Codor Stereo BH1415

2017-01-01 06:32  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Generale | fara comentarii
Mai multe scheme cu:BH1415 • codoare stereo

Aceasta este ultima schema a codorului stereo dotat cu circuitul integrat BH1415 de la RHOM ce include multe functionalitati intr-un pachet mic. Vine cu pre-emphasis, limitator pt ca muzica sa fie transmisa la acelasi nivel audio, filtru trece jos ce blocheaza frecventele peste 15KHz si previne orice interferenta RF si codor stereo bazat pe cristal cuartz pt transmisia stereo.

BH1415 poate fi alimentat cu tensiune intre 6 – 15 V , consuma in jur de 25mA in timp ce furnizeaza sunet de calitate si o separare de 40dB.
BH1415 este disponibil in varianta SOP22 ceea ce poate fi un incovenient pt unele persoane. Pe de alta parte deoarece cipul este mic fata de celelalte carcase DIP este posibil de a construi intregul montaj pe un placaj mic.
BH1415 necesita un oscilator cu cuartz de 7.6MHz ce este greu de gasit insa vestea buna este ca puteti folosi un cuartz de 7.68MHz.

Schema codor stereo

codor-stereo-bh1415.jpg

diagrama-bloc-bh14151.jpg

Cum conectam codorul stereo la emitator?
1) Intai testam ca semnalul audio transmis de emitator este pe frecventa dorita, apoi oprim emitatorul si deconectam intrarile audio
2) Conectam iesirile de la sursa audio la intrarile codorului stereo
3) Conectam iesiriea MPX a codorului la intrarea audio a emitatorului printr-un cablu coaxial de calitate.
4) Pornim emitatorul, receptorul si sursa audio ( dam volumul incet ) , aplicam tensiunea de alimentare intre 4 – 6V.
5) Acum ar trebui sa auzim un sunet stereo. Ajustati volumul de la sursa audio in asa fel incat semnalul audio sa fie clar


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/141/codor-stereo-bh1415/