Position: Index > Stereo Circuit >

Comutator stereo cu patru canale

2017-01-01 08:02  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Audio | fara comentarii
Mai multe scheme cu:4001 • 4013 • 4066 • comutatoare

Montajul descris aici permite ca prin intermediul unui singur comutator sa fie ales unul din patru canale stereo distincte. Comutarea interna este realizata de componente CMOS, pentru a se evita pocniturile, salutirle este pozitii si alte neplaceri ce apar de obicei la comutatoarele mecanice.

Celor doua bistabile de tip D din IC2 si s-a atribuit rolul de divizoare binare, prin conectarea iesirilor la intrarile D. Iesirea Q a lui FF1 este legata la intrarea de tact a lui FF2, rezultand, astfel, un fel de numarator pe patru biti.

Butonul normal deschis, cu revenire, S1, este conectat la inrarea de tact a lui FF1. Cele patru porti SAU, N1-N4, decodifica starile de iesire a bistabilelor, astfel incat, in orice moment, doar una dintre porti sa fie in stare logica “1″. Iesirile portilor comanda comutatoarele CMOS din IC3 si IC4. Iesirile celor patru comutatoare electronice continute in aceste circuite integrate sunt legate impreuna.

Intrarea fiecarui comutator include si un divizor de tensiune, pentru a permitecomutatoarelor sa lucreze in zona liniara a caracteristicii. Acest lucru asigura distorsiuni minume ale semnalelor audio.

Prin montaj va circula un curent de numai 1mA, la o tensiune de alimentare de 5V, aceasta poate fi marita pana la aproximativ 15V.

Schema circuit comutator stereo cu patru canale

comutator-stereo-patru-canale

4013 datasheet4066 datasheet
Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/222/comutator-stereo-cu-patru-canale/