Tester acustic de continuitate

2016-01-22 08:13  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Masura/control | 2 comentarii
Mai multe scheme cu:testere

Indiferent care ar fi ultimele tendinte in domeniul multimetrelor digitale, nici un atelier de electronica nu este complet fara untester de continuitate, pentru verificarea rapida si sigura a conexiunilor, componentelor si traseelor de circuit imprimat. Micul instrument discutat aici este un tester acustic de continuitate a cariu frecventa de iesire este determinata de rezistena masurata. Mic si extrem de simplu de folosit, testerul va permite sa va concentrati asupra conexiunilor pe care doriti sa le examinati, in loc sa urmariti indicatia unui LED, a unui afisaj… Asadar, folosirea testerului de continuitate presupune sa ascultati in timp ce sondati prin circuitul investigat.
Frecventa tonului produs de tester scade cu cresterea rezistentei masurate. Este practiv imposibila deteriorarea componentelor sau conexiunilor cu acest tester, deoarece diferenta de potential dintre bornele de intrare este de aproximativ 8V iar curentul maxim de 50 uA.
Potentiometrul semireglabil P1 se regleaza a.i. sa se obtina un ton placut cu bornele de intrare scurtcircuitate. Conectati un rezistor de 22k si frecventa sunetului ar trebui sa scada considerabil.
Placa de circuit imprimat complet echipata se monteaza intr-o carcasa tip sonda, impreuna cu bateria e 9V (PP3). Intrarea “A” se conecteaza la un varf rigid care iese prin partea frontala a carcasei, in timp ce “B” se leaga la un fir rosu, flexibil, prevazut cu o clema crocodil izolata.

Schema circuit tester acustic de continuitate

tester-acustic-continuitate-schema

Cablaj PCB tester acustic de continuitate

tester-acustic-continuitate-pcb


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/327/tester-acustic-de-continuitate/