Position: Index > Unclassified >

Adaptor Mp3 CD-player Casetofon

2018-01-22 23:36  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Audio, Auto | fara comentarii
Mai multe scheme cu:adaptoare mp3

De cand cu raspandirea cd-playerelor si a mp3-playerelor portabile, apare frecvent necesitatea mijloacelor de conectare a acestora la radiocasetefoanele auto. Cu acest adaptor mp3 player casetofon le putem conecta!

Pentru a construi acest adaptor cd-player casetofon, aveti nevoie de o caseta veche, din care s-a scos banda, un cap de inregistrare de casetofon, stereo, o fisa audio, stereo, de 3.5mm, cablu dublu, ecranat, doua rezistente de 820Ω si doua condensatoare de 15nF.

Indepartati ghidahele de banda si lamela de fixare a capului de inregistrare. Taiati doua fasii metalice subtiri de 20mm lungime si 7 mm latime si indoiti-le in unghiuri drepte la circa 5 mm de fiecare capat, in forma de paranteze dreapta. Faceti un orificiu de 3mm diametru in apropierea unui capat al partii mai lngi a “parantezei” astfel formate. Lipiti parantezele de o parte si de alta a capului de inregistrare, asa cum se vede in figura, fixati usor capul de inregistrare intr-o mica menghica, pt a nu le incalzi prea tare.

Schema adaptor MP3 CD

schema-adaptor-cd-player-casetofon
Desurubati capacul casetei si scoateti tot ce este in ea. Cu o panza de traforaj, sau un cutit bine ascutit, indepartati nervura in spatele careia se aflau ecranul protector si lamele de presiune.
Faceti orificii de 2mm diametru in nervurile ramase, la aceleasi distante ca si acelea din benzile lamelare. Fixati suruburi M2x7 in aceste orificii si trageti niste mansoane izolatoare adecvate peste partea de surub ce iese in afara. Apoi introduceti ansamblul capului de inregistrare (cu fanta in jos) peste filtrele izolate ale suruburilor, montati niste arcuri slabe (ca acelea de la pixuri) peste izolatia suruburilor si fizati-le cu cate o piulita.

Schema montaj adaptor mp3-cd-casetofon

este simpla, o rezistenta si un condensator formea za un filtru trece-jos pentru un canal si reprezinta intrefata dintre iesirea mp3 sau cd playerului si capul de inregistrare dependent de frecventa. Aceste componente pot si lipite cu letconul, direct pe capul de inregistrare. In sfarsit, bucata scurta de cablu este conectata la componente, celalalt capat al sau este tras afara din carcasa casetei, printr-un mic orificiu facut pe una din laturile scurte ale acesteia, si apoi conectat cu mufa audio stereo.
poza-adaptor-cd-player-casetofon


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/227/adaptor-mp3-cd-player-casetofon/