Position: Index > Unclassified >

Circuit VOX simplu

2018-01-19 10:33  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Radio | fara comentarii
Mai multe scheme cu:VOX

VOX-ul este un comutator comandat prin voce, utilizat adesea la microfoane, in locul clasicului buton de comutare a acestuia. Varianta de vox descrisa aici poate fi conectata la aproape orice tip de echipament audio care are o mufa de difuzor extern. Pragul de actionare este stabilit de potentiometrul de volum al amplificatorului AF care comanda VOX-ul.

Semnalul (de pe difuzor) de la bornele lui R2 este conectat capacitiv in baza lui T1. Rezistenta R3 limiteaza curentul de baza al acestui tranzistor, in cazurile in care tensiunea de intrare depaseste 600mV. Dioda D1 blocheaza excursia pozitiva a semnalului de intrare, astfel incat Ueb nu poate deveni mai mica de circa 0.6V.

Releul din circuitul de iesire este comandat de Darlingtonul T2. Rezistenta R4 mentine releul neactionat atata vreme cat T1 este blocat. Valoarea condensatorului bipolar C2 ii permite sa lucreze ca filtru impreuna cu T2. Rezistenta R5 limiteaza curentul de baza al lui T2 la un nivel de siguranta.

Pragul de comutare al VOX-ului este de circa 600mV (pe R2). Tensiunea maxima de intrare este determinata de disipatia maxima admisibila pe R2 si R3. Ca regula tensiunea de intrare nu trebuie sa depaseasca 40Vvv.
Curentul consumat de VOX este in principal suma curentilor prin bobina releului si prin R5. La supracomandarea VOX-ului, rezistenta poate duce pana la 100mA.

Schema electronica VOX

schema-vox-simplu


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/251/circuit-vox-simplu/