Position: Index > Unclassified >

Detector de infrarosii

2018-01-21 05:58  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Masura/control, Televizoare | 5 comentarii
Mai multe scheme cu:detectoare infrarosu • telecomenzi • TIL81

Aproape toate gospodariile au cel putin o unitate detelecomanda in infrarosu, fie macar aceea de la videocasetofon sau de la echipamentele audio.
Uneori se intampla ca aceste comenzi sa nu functioneze, caz in care este foarte greu sa ne dam seama daca defectiunea este de la aparat sau telecomanda. Schema detectorului prezentat aici ne poate ajuta, indicandu-ne daca telecomanda functioneaza, putand-o numi chiar tester telecomanda.

Lumina infrarosie provenita de la telecomanda este detectata de T1, un fototranzistor lucrand in infrarosu. Cand lumina infrarosie cade pe T1, el il deschide pe T2 si ca urmare LED-ul lumineaza in ritmul semnalelor infrarosii.
Intensitatea cu care lumineaza led-ul este dependenta de puterea luminii infrarosii care care pe T1, astfel incat se poate estima si starea de incarcare a bateriilor telecomenzii.

Desi in cazul de fata T1 este de tipul TIL81, teoretic poate fi inlocuit cu orice fototranzistor ce lucreaza in IR.
Deoarece curentul prin LEF este destul de mic, este recomandabil sa se utilizeze un LED cu eficienta mare.

Schema circuit detector telecomanda

schema-detector-de-infrarosii


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/263/detector-de-infrarosii-telecomanda/