Position: Index > Unclassified >

Iluminat comandat prin fluierat

2018-01-19 21:04  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Lumina | 2 comentarii
Mai multe scheme cu:PKM11 • UM3763

Instalatia de iluminat conectata la acest circuit poate fi aprinsa sau stinsa prin fluierat. “Inima” acestui montaj in constituie IC1, un comutator comandat prin sunet tip UM3763, produs de UMC. Buzerul piezoelectric este utilizat aici ca microfon. Cand el capteaza un ton cu frecventa cuprinsa intre 1.5kHz si 1.8 kHz, iesirea integratului IC1, pinul 8 va bascula. Aceasta inseamna ca becul se va stinge care era aprins sau se va aprinde daca era stins.

Pentru a controla becul IC1 comanda un triac, prin intermediu T1. tensiunea de alimentare pt IC1 este preluata direct de la retea, reactanta condensatorului actionand ca o rezistenta serie cu pierderi scazute. Diodele D1 si D2 formeaza un redresor, iar D3 limiteazatensiunea la valoarea de circa 3.9V. Avand in vedere ca tensiunea de alimentare este mica in locul lui D2 poate fi utilizat un LED.
Deoarece circuitul este conectat direct la retea, trebuie sa acordati o atentie marita la realizarea lui practica si in special asigurarii izolatiei.

Schema iluminare prin fluierat

iluminat-comandat-prin-fluierat


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/298/iluminat-comandat-prin-fluierat/