Position: Index > Unclassified >

Microfon pentru infrarosu

2018-01-22 05:13  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Audio | 1 comentariu
Mai multe scheme cu:CA3140 • receptoare infrarosu

Aceasta solutie de microfon reactionand la radiatii infrarosii, poate fi concretizata si mai bine prin amplasarea montajului in carcasa unei fise DIN. Microfonul cu IR consta dintr-o fotodioda BP104 conectata la bornele de intrare in cc ale unui amplificator operational, al carui castig este determinat de R1.

Dispozitivul poate fi utilizat pt a “asculta” lumea vizuala care ne inconjoara. El devine destul de eficient daca sursele de zgomot din jur, cum ar fi becurile cu incadescenta, sunt stinse. O flacaruie de gaz, precum acea produsa de bricheta se manifesta ca o adiere usoara. Un foc ce arde linistit in camin este transpus intr-un veritabil uragan. Rezulta de aici ca microfonul poate fi folosit ca o alarma acustica de incendiu, totusi montajul a fost gandit mai mult cu scopul de a ne oferi si o astfel de viziune a lumii inconjuratoare.

Daca inlocuim fotodioda BP104 cu una BPW34, sensibilitatea dispozitivului poate fi deplasata din infrarosu in spectrul vizibil. Marimea curentului din circuit depinde intrucatva de tensiunea de alimentare si va di de 2-5 mA.

Schema microfon infrarosu

microfon-inrarosu

CA3140 datasheet
Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/273/microfon-pentru-infrarosu/