Position: Index > Unclassified >

Preamplificator simplu pick-up

2018-01-21 18:46  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Audio | fara comentarii
Mai multe scheme cu:preamplificatoare audio • TL071

Aceasta schema demonstreaza ca un preamplificator pt doze de pick-up magnetodinamice poate fi realizat intr-un mod relativ simplu, incadrandu-se in caracteristica IEC in ceea ce priveste raspunsul in frecventa.
Din schema circuitului se vede ca intrarea si iesirea preamplificatorului, realizat cu circuitul TL071, sunt cuplate in curent continuu, facand posibila determinarea cu precizie a punctului de intoarcere definit anterior cu ajutorul retelei R2-C3.

Offsetul de iesire al preamplificatorului este in jur de 3mV. Condensatorul de la iesire, C4, poate fi montat in cazul in care tensiunea de offset nu poate fi acceptata la intrarea amplificatorului de linie sau al celui de putere.

Schema preamplificator pickup

preamplificator-pick-up
Condensatoarele C1, C2 trebuie sa fie de polistiren (Siemens Styroflex), cu toleranta mica, iar pt C3 un condensator MKT. Rezistentele sunt cu pelicula metalica, de inalta stabilitate, din seriile E48 sau E96.
Cu prototipul preamplificatorul de doza pick-up s-au obtinut urmatoarele rezultate: castigul in tensiune 39dB la 1kHz; raportul semnal-zgomot: peste 70dB la 1kHz si 100mV semnal de iesire (pana la 80Hz: mai mare de 60dB).
Circuitul trebuie alimentat la o sursa de tensiune bine stabilizata, simetrica (preferabila -15V, dar poate fi si de -12V sau -8V). Consumul de curent este de numai 2mA.

TL071 datasheet
Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/218/preamplificator-simplu-pick-up/