Position: Index > Unclassified >

Reglaj de ton pe trei benzi

2018-01-22 07:03  
Declaration:We aim to transmit more information by carrying articles . We will delete it soon, if we are involved in the problems of article content ,copyright or other problems.
Adaugat in Generale | fara comentarii
Mai multe scheme cu:corectoare ton • LM833

Componenta principala a schemei este circuitul integrat LM833 produs de firma National Semiconductor. Acest amplificator are un zgomot foarte scazut, un produs amplificare-banda foarte bun (15 MHz) si o viteza de crestere de 7V/us.

Daca se doreste, mai poate fi adaugat un condensator la iesirea lui A2, deoarece tensiunea continua la iesirea acestui amplificator operational variaza intr-o oarecare masura odata cu reglajul potentiometrelor.

Punctele de taiere pt filtrele de joasa frecventa si inalta frecventa sunt la circa 200 Hz si, respectiv , 2 KHz. Reglajul de prezenta actioneaza la circa 1 KHz. Atenuarea maxima este de aproximativ 16 dB.

Cu toate cursoarele potentiometrelor reglate la mijlocul cursei, raportul semnal/zgomot este mai mare de 90 dB, pt o latime a benzii de 1 MHz. Amplificarea este de 0 dB, dar poate fi reglata modificand valoarea lui R2.

Schema reglaj ton

reglaj-ton-3-benzi.gif


Reprinted Url Of This Article:
http://www.schemeelectronice.com/151/reglaj-de-ton-pe-trei-benzi/